GL-MT 3000 loosing WiFi connection everyday

Hi,
I have a Envoy-S standart gateway for my photovoltaik connected to my MT-3000 router via WLAN (WPA2/3). At least every other day the connection is getting lost. As this is a remote location, I have to log in the router via tailscale and perform a reboot of the router to make the connection work again.
My aim would be to find out, wheter the router, or the client is the problem. I already tried assigning a static IP to the client within the router setup, which does not help.
Looking into the router log (at times the connection is lost) may help?!

    Sun Jun 18 13:08:53 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:08:53 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPACK(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49 envoy
    Sun Jun 18 13:09:41 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:09:41 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPACK(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49 envoy
    Sun Jun 18 13:09:52 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPDISCOVER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:09:52 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:10:15 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPDISCOVER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:10:15 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:10:34 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPDISCOVER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:10:34 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:10:51 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPDISCOVER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49
    Sun Jun 18 13:10:51 2023 daemon.info dnsmasq-dhcp[7208]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.8.101 dc:f3:1c:0c:99:49

Is it possible to tell, if there is a problem on the router side, or client?

You can try setting the same static IP address directly on the Envoy-S gateway, in addition to the GL-MT3000 router?

I do not work for and I am not directly associated with GL.iNet

Maybe I’ll try that next time I have physical access to the Gateway.